پاور بانک و انواع آن
یکی دیگر از ابزارهایی که هم می توان آن را جزء تکنولوژی های جدید مخصوصا در حیطه انواع شارژر های دستگاه های الکتروتیکی به شمار آورد و هم از مراکز مختلف وِیژه خرید لوازم جانبی موبایل در اصفهان و شهرهای دیگر به دنبال آن بود، انواع پاور بانک است. خرید انواع پاوربانک با گارانتی در اصفهان و همچنین در سایر شهرها بسیار پرطرفدار و رایج است و تقریبا همه افراد مخصوصا جوانان دست کم یک پاوربانک حتی در حد یک پاوربانک ارزان، در خانه دارند و از ان برای شارژ موبایل یا تبلت و... استفاده می کنند. اما اینکه پاور بانک چیست و چه انواعی دارد، موضوعی است که قصد داریم در این پست به بررسی آن بپردازیم.
پاور بانک چگونه کار میکند؟
باتری داخلی پاوربانک از طریق منبع تغذیه خارجی، شارژ میشود و انرژی را به شکل شیمیایی ذخیره میکند. سپس، باتری در صورت نیاز، انرژی الکتریکی را از طریق درگاه خروجی به دستگاه متصل شده میفرستد. این فرآیند از سه بخش تشکیل شده است: جذب انرژی، ذخیره سازی و آزادسازی.
چگونه یک پاور بانک انرژی الکتریکی را ذخیره میکند؟
ما میتوانیم دستگاههای خود را از طریق منبع تغذیه یا باتری شارژ کنیم. دو نوع اصلی از باتریهای مورد استفاده در پاوربانکها لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر هستند که دارای بالاترین چگالی انرژی هستند. اما از لحاظ ابعاد و اندازه بسیار سبک و کوچک میباشند. راندمان شارژ و رهاسازی انرژی آنها نیز به میزان قابل توجهی بالا است و باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری را مستعد احتراق خود به خودی میکند. پاوربانکها دارای ویژگیهای ایمنی داخلی هستند، مانند محافظت در برابر بار اضافی و حفاظت در برابر جریان بیش از حد، گرمای بیش از حد و شارژ بیش از حد.
انواع مختلف پاور بانک
پاور بانکها بر اساس معیارهای گوناگون تقسیمبندی میشوند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
پاور بانک از نظر فناوری ساخت
فناوری ساخت پاور بانکها با هم متفاوت است. دستهای از آنها از پلیمر لیتیومی و دستهای از یون لیتیومی ساخته و تولید میگردند. پاورر بانکهایی که در آنها یون لیتیومی به کار برده شده، تراکم انرژی بالاتری دارند. یعنی میتوانند انرژی بیشتری را در خود ذخیره کرده و هنگام شاردهی تعداد دفعات بیشتری را برای شارژ ارائه دهند. از همه مهمتر هزینه تولید آنها خیلی کمتر است. حال باید گفت که پاور بانکهای پلیمری توانایی ذخیره سازی کمتری داشته، اما از نظر قیمتی گرانتر هستند.
پاور بانک از نظر ساختار
پاور بانکها را از این نظر میتوان به پاور بانکهای یونیورسال(Universal) یا استاندارد، پاور بانکهای خورشیدی و پاور بانکهای بیسیم تقسیم کرد، که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
پاور بانک استاندارد
همانطور که از نام این نوع پاور بانک برمیآید، از پورتهای استاندارد برخوردار بوده تا بتواند طیف وسیعی از وسایل و دستگاههای الکترونیک را شارژ کند. همچنین آنها دارای چراغهای نمایشگر بوده که میزان شارژ را به خوبی نمایش میدهند.
پاوربانک خورشیدی
پاور بانکهای خورشیدی بهترین همراه برای مسافران و افرادی هستند که در دل طبیعت روزها ماندگار میشوند. power bank خورشیدی برای شارژ گوشیها و دستگاههای الکترونیک باید حتماً در معرض نور مستقیم خورشید باشد. حال اگر در طبیعت بوده و خبری از آفتاب و یا نور خورشید نباشد، قطعاً این پاور بانک هم بلااستفاده باقی میماند.
خرید پاوربانک بیسیم
با روی کار آمدن پاور بانکهای بیسیم، شارژ کردن گوشی و وسایل الکترونیک برای کاربران خیلی راحتتر شد. با استفاده از این شارژر، میتوان بسیاری از ایرپادها، ایرفونها، هدفونها و دیگر لوازم جانبی را بدون وجود سیم و کابل شارژ نمود. استفاده از آن بسیار راحت بوده و روی هر سطحی میتوان آن را قرار داد. البته ذکر این نکته لازم است که حتماً باید جهت قرار دادن پاور بانک بیسیم مد نظرتان درست باشد. در صورتی که در جهت نامناسب قرار گیرد به هیچ عنوان عملیات شارژ را انجام نمیدهد.
اگر قصد خرید پاور بانک را دارید خوب است مطابق با نیاز خود دست به انتخاب گزینه مناسب بزنید. هم چنین باید از خطرات استفاده از پاور بانک غیر استانداردنیز آگاهی داشته باشید و تنها از روی قیمت یا ظاهر شارژرهای همراه موجود در بازار، دست به انتخاب نزنید.
مزیتهای خرید Power bank
مزایای خرید پاور بانک عبارتند از:
- سهولت حمل و نقل: شارژرهای همراه کوچک و قابل حمل هستند و میتوانید آنها را به راحتی به همراه خود ببرید.
- در دسترس بودن: با داشتن یک پاوربانک، همیشه و در هر مکانی میتوانید گوشی خود را شارژ کنید.
- کاهش وابستگی به پریز برق: نیازی نیست فقط در یک مکان خاص گوشیتان را شارژ کنید.
- صرفه جویی در زمان: با شارژ سریعتر گوشی به کمک شارژر قویتر، زمان کمتری برای شارژ صرف میکنید.
- امنیت بیشتر: شارژرهای ایمن و معتبر باعث جلوگیری از صدمه دیدن گوشی در اثر شارژ بیکیفیت میشوند.
- صرفه اقتصادی: در بلند مدت، خرید یک شارژر همراه مقرون به صرفهتر از شارژ گوشی با شارژرهای ثابت نامرغوب است.
نکات مهم در خرید پاور بانک
مهمترین معیارهای انتخاب پاور بانک مناسبکه در خرید پاور بانک مناسب حتماً باید آنها را در نظر بگیرید، عبارتند از:
- ظرفیت باتری به میلیآمپر-ساعت (mAh) سنجیده میشود. هرچه ظرفیت بیشتر باشد، توانایی شارژ بیشتری خواهد داشت.
- جریان خروجی به آمپر (A) سنجیده میشود. جریان بالاتر باعث شارژ سریعتر میشود.
- شارژرهای کوچکتر و سبکتر برای حمل راحتتر هستند.
- وجود پورتهای استاندارد USB ضروری است. بلوتوث و ولتاژ خروجی متنوع امکانات بیشتری میدهد.
- گارانتی بیشتر و حفاظتهای ایمنی مانند جلوگیری از اتصال کوتاه، مزیت محسوب میشود.
با توجه به نیاز خود میتوانید اولویت پارامترهای بالا را تعیین کنید.