فلش مموریها و ویژگیهای آنها
امروزه یکی از مهمترین ابزارهای ذخیره اطلاعات که یکی از پرطرفدارترین محصولات در حیطه فروش لوازم جانبی کامپیوتر و موبایل است و تقریبا تمام افراد به شکلی از آن استفاده می کنند، انواع فلش مموری است. فلش مموری، در هنگام خرید انواع حافظه با گارانتی معتبر یا بدون گارانتی یکی از مهمترین گزینه ها است و معمولا برای هر کاری که به کامپیوتر یا موبایل یا تکنولوژی مرتبط باشد، قابل استفاده است. در این پست قصد داریم تا در مورد فلش مموری و ویژگی هایی که ان را به یک محصول منحصر به فرد تبدیل کرده است، صحبت کنیم. در پست آینده با انواع مختلف فلش مموری و معروف ترین برندهای آن آشنا می شویم.
فلش مموری چیست؟
فلش مموریها در واقع نوعی از حافظههای جانبی خارجی هستند که میتوان آنها را به کامپیوتر، تلفن همراه و حتی کنسولهای بازی و غیره متصل کرد، و اطلاعات و فایلها را بر روی آنها ذخیره نمود. بسیاری از ما بخش زیادی از اطلاعاتمان را روی همین فلشها ذخیره میکنیم. فلش مموریهای پر تقاضا دارای حافظه بین 2 گیگابایت تا 64 گیگابایت هستند و بسته به ظرفیت حافظه و قیمت، انتخاب میگردند. اگر برای یکبار هم که شده اطلاعات و عکسهای خود را از دست داده باشید، میدانید که ذخیره اطلاعات بر روی یک حافظه خارجی همانند flash چهقدر میتواند ارزشمند باشد!
تاریخچه حافظههای فلش
حافظههای فلش ابتدا در دهه 1980 به عنوان جایگزینی برای حافظههای دیگر معرفی شدند. حافظههای EPROM نیاز به حذف فیزیکی برای پاککردن دادهها داشتند، در حالی که حافظههای فلش قابلیت پاککردن برنامهها و دادهها را بدون نیاز به حذف فیزیکی ارائه میکردند.
اولین نسخه از فلش مموری در دهه 1990 توسط شرکت IBM معرفی شد. این دستگاه دارای ظرفیت 8 مگابایت بود و از آن زمان تکنولوژی فلش مموری به تدریج پیشرفت کرد. در سالهای بعد، ظرفیت فلش مموریها به صورت چشمگیری افزایش یافت و اندازه آنها کوچکتر شد. این پیشرفتها به توسعه فناوری حافظههای فلش برمیگردد. به تدریج تکنولوژی نانو در انواع فلش مموری به کار گرفته شد، تا حافظههای فلش بتوانند ظرفیت بیشتر و اندازههای کوچکتر داشته باشند. این فنّاوریها امکان ذخیرهسازی دادههای بزرگتر را در فلش مموریها ارائه دادند.
امروزه خرید فلش مموری در اندازهها و ظرفیتهای مختلف امکانپذیر است، و به عنوان یکی از ابزارهای انتقال و ذخیره داده در رایانهها و دستگاههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این تکنولوژی از زمان معرفی اولین نسخههای آن، به طور مداوم پیشرفت کرده و به یکی از ابزارهای مهم در زمینه ذخیرهسازی و انتقال اطلاعات تبدیل شده است.
بررسی ویژگیهای فنی و ظاهری فلش مموری
حتما تا به حال برای خرید فلش مموری با گارانتی متین اقدام کرده اید و حتما م داینید که فلش مموریها در طرحهای مختلف و با ویژگیهای فنی متنوع طراحی میشوند. در ادامه ویژگیهای اصلی این دستگاه را با هم بررسی خواهیم نمود.
اندازه و شکل ظاهری
فلش مموریها در اندازهها و طراحیهای مختلفی آمدهاند تا به نیازهای مختلف مصرفکنندگان پاسخ دهند. بعضی از فلش مموریها دارای طراحی مستطیلی یا تقریبا چندضلعی هستند که طراحیهای مختلف در این دسته وجود دارند. بعضی دیگر بسیار کوچک بوده، و گاهی به عنوان نانو شناخته میشوند که طراحی آنها اغلب بسیار ساده و کوچک است. برخی دیگر هم با طراحی جالب و خاصی که دارند به عنوان فلش مموری با دیزاین خاص شناخته میشوند.
خرید فلش مموری با ظرفیت ذخیرهسازی مختلف
ظرفیت فلش مموریها متنوع است و از چند مگابایت تا چند ترابایت میتواند متغیر باشد. امروزه حداکثر ظرفیت فلش مموریها به دو ترابایت رسیده است، اما سالها طول کشید تا چنین ظرفیتی برای فلش مموریها تعریف گردد. در سال 2010حداکثر ظرفیت ذخیرهسازی موجود برای این دستگاه، به 128 گیگابایت رسیده بود. به طور کلی، امروزه فلش مموریها در حجمهای مختلف 4 گیگ، 8 گیگ، 16 گیگ، 32 گیگ، 64 گیگ، 128 گیگ، 256 گیگ، 512 گیگ، 1024 گیگ و 2048 گیگ در بازار عرضه میشوند.
جنس بدنه فلش مموریها
فلش مموریها که کول دیسک هم نامیده میشوند، از نظر جنس بدنه انواع مختلفی دارند، که افراد میتوانند بر اساس نوع استفاده و همچنین قیمت یکی را انتخاب کنند. انواع جنس بدنه شامل پلاستیکی، فلزی، سیلیکونی، چرمی، چوبی و نئوپان است، که هر کدام ویژگیها و مزیتهای خاص خود را دارند.
سرعت خواندن و نوشتن فلش درایو
سرعت خواندن و نوشتن معیار مهمی است که هنگام خرید فلش مموری باید در نظر گرفت. این دو معیار تعیین میکنند که فلش مموری شما با چه سرعتی میتواند فایلها را بین خودش و هر چیزی که به آن وصل میکنید، منتقل نماید. منظور از سرعت خواندن و نوشتن همان سرعت انتقال دادههاست. سرعت خواندن و نوشتن در واقع تعیین میکند که فلش مموری با چه سرعتی میتواند فایلی که روی آن ذخیره شده را بارگذاری نماید.
سازگاری با سیستمعاملهای مختلف
حافظه فلش معمولا با سیستمعاملهای مختلف همانند ویندوز، مک لینوکس و دستگاههای مختلف از جمله کامپیوترها، تلفنهای همراه، تلویزیونها و دستگاههایی با پورت usb سازگار است.