همه چیز درباره بازیابی اطلاعات کارت حافظه
یکی از محصولاتی که در سال های اخیر در بازار خرید انواع حافظه جانبی جای زیادی باز کرده است، انواع حافظه گوشی و یا کارت حافظه است. اما بسیاری از افرادی که به خرید کارت حافظه با گارانتی معتبر مثلا خرید کارت حافظه سیلیکون پاور با گارانتی اقدام می کنند، گاهی ممکن است با مشکلاتی مانند حذف شدن اطلاعات کارت حافظه روربور شوند و نیاز داشته باشند که اطلاعات مهم خود را از روی این کارت ها بازیابی کنند. در این پست قصد داریم تا در مورد بازیابی اطلاعات از روی انواع کارت حافظه و روش های مختلف آن با شما صحبت کنیم.
علل خرابی کارت حافظه و پاک شدن اطلاعات آن
پیش از آنکه درباره چگونگی بازیابی اطلاعات کارت حافظه صحبت کنیم. بهتر است دریابید که یک کارت حافظه به چه دلایلی خراب میشود. در اینجا رایجترین عللِ از دست دادن اطلاعات کارت حافظه را بیان میکنیم.
- حذف اشتباهی: گاه ممکن است به صورت تصادفی یک فایل را قبل از پشتیبانگیری حذف نمایید.
- حمله ویروس:با نصب یک بدافزار، احتمال ویروسی شدن گوشیتان وجود دارد. این امر منجر به پاک شدن اطلاعات رم نیز میگردد.
- صدمه به گوشی: آسیبهای فیزیکی که بر اثر ضربه، قرار گرفتن در دمای بالا یا تماس با آب، برای گوشیتان ایجاد میشود، میتواند موجب از دست رفتن اطلاعات مموری کارت شود.
- مشکلات نرمافزاری: گاهی به روز رسانی سیستم عامل یا برخی از برنامههای مخرب و ناسازگار منجر به مشکلات نرمافزاری میشود. در نهایت، این امر بر خراب شدن کارت حافظه گوشی تأثیرگذار است.
- خطاهای فایل: خطاهایی که در سیستم برخی از فایلهایتان وجود دارد، میتواند دادهها و اطلاعات مموری کارت حافظه را از دسترس خارج کند.
- کثیف شدن کارت حافظه: اگر علت عدم دسترسی به اطلاعات رم، کثیف شدن و وجود گرد و غبار روی کارت حافظه باشد؛ میتوانید با یک پنبه و الکل آن را پاک کنید و بعد از خشک شدن کامل، مجدد کارت حافظه را اجرا نمایید.
از چه نرمافزاری برای بازیابی اطلاعات کارت حافظه استفاده میشود؟
نرمافزارهای فراوانی در این زمینه در بازار موجود هستند، اما برای انتخاب بهترین آنها باید نرمافزارهایی را انتخاب کرد که دارای نقاط مثبت و قوت فراوانی هستند. این دسته از نرمافزارها به صورت رایگان و یا غیر رایگان موجود میباشند و اکثر آنها برای ویندوز و مک قابلیت اجرا دارند. در ادامه مطلب به مهمترین و کاربردیترین آنها اشاره میکنیم.
- نرمافزار Disk Drill SD Card Recover
- نرمافزار Recuva
- برنامه Recoverit SD Card Data Recovery
- نرمافزار EaseUS Data Recovery Wizard
- نرمافزار DiskDrill Data Recovery
- نرمافزار iCare Data Recovery Free
- نرمافزار Remo Recover
- برنامه IObit Undelete
- برنامه Recoverit Free Data Recovery
- برنامه Stellar Data Recovery
- برنامه Recuva Free Data Recovery
- برنامه PhotoRec Data Recovery
نرم افزارهای رایگان ریکاوی اطلاعات
همانطور که پیشتر اشاره کردیم نرمافزارهای متعددی برای ریکاوری کردن اطلاعات انواع حافظه وجود دارد، اما بعضی از آنها را میتوانید به صورت رایگان دانلود و اجرا کنید. با خرید نسخه پولی آنها به راحتی میتوانید از امکانات بیشتر آنها بهرهمند شوید. در ادامه به معرفی چند مورد میپردازیم.
- نرمافزار Disk Drill
- استفاده از نرم افزار Recuva
- نرمافزار IObit Undelete
- نرمافزار MiniTool Power Data Recovery
نحوه بازیابی اطلاعات کارت حافظه با تلفن همراه
شاید از نظر بسیاری از افراد بازیابی اطلاعات رم با گوشی امکانپذیر نباشد، اما باید بگوییم در صورتی که کارت حافظه سالم و بدون آسیب جدی باقی مانده باشد، میتوان به وسیله یک سری اپلیکیشن که از طریق پولی و یا اشتراکی قابلیت خرید دارند، اطلاعات را بازیابی کرد. از جمله برنامه و اپلیکیشینهایی که میتوان برای بازیابی اطلاعات رم از طریق گوشی اقدام کرد، شامل موارد زیر هستند.
- برنامه Data Recovery
- برنامه fone
- برنامه DiskDigger Photo Recovery
- نرمافزار Stellar Phoenix Data Recovery
- اپلیکیشن iMobie PhoneRescue
- اپلیکیشن EaseUs MobiSaver
مراحل بازیابی اطلاعات کارت حافظه
در اینجا این نکته را یادآور میشویم که در صورت مواجه با کارت حافظه خراب، ابتدا کارت حافظه را روی کارتخوان دیگری امتحان نمایید. چون ممکن است سالم باشد و کارتخوان دچار مشکل شده باشد. حال به توضیح گام به گام ریکاوری اطلاعات حافظه میپردازیم.
- نخست نرمافزار ریکاوری مورد نظر خود را دانلود و نصب نمایید. میتوانید از نرمافزارهای رایگان نیز استفاده کنید.
- رم ریدر را به سیستم وصل نمایید و مکانی که فایل تان در آن بخش ذخیره شده بود را انتخاب کنید. (به عنوان مثال اگر قصد بازیابی عکس را دارید، باید به پوشه DCIM یا برند دوربین وارد شوید)
- نرمافزار ریکاوری را اجرا کنید و گزینه اسکن را انتخاب نمایید. (در اغلب فایلهای بازیابی سلامت و صحت فایلها با رنگهای سبز، نارنجی و قرمز نشان داده میشود)
- بسته به نوع و تعداد فایلها، چند دقیقه عمل بازیابی طول میکشد.
- وقتی فرایند اسکن به پایان رسید، نرمافزار، فهرستی از کلیه فایلهای بازیابی شده را ارائه میدهد.
- عکسهای ریکاوری شده مد نظرتان را انتخاب نمایید و در ادامه بر روی گزینه Recover کلیک کنید.
- برای ذخیرهسازی عکسها یک پوشه روی سیستم ایجاد کنید.