سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روشهای رمزگذاری روی فلش مموری

خرید فلش مموری با گارانتی متین یکی از رایج ترین خریدها در بازار لوازم دیجیتال است. فلش مموری ها از انواع حافظه جانبی هستند که در میان اقشار مختلف مردم، خریداارن و استفاده کنندگان زیادی دارند. از فلش ها برای انتقال انواع مختلف اطلاعات از فیلم و موسیفی گرفته تا فایل پروژه های مختلف و حتی اطلاعات حساس استفاده می شود و گاهی لازم است که برای جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز به اطلاعات روی فلش، این وسیله رمزگذاری شود. در این پست قصد داریم تا روش های مختلف رمزگذاری روی فلش مموری ها را با هم مورد بررسی قرار دهیم.

آموزش رمزگذاری روی فلش مموری

برای پسورد گذاشتن روی فلش مموری چندین روش وجود دارد که خوشبختانه اصلاً سخت نیست و شما به سادگی می‌توانید اقدام به قفل فلش مموری بدون نرم‌افزار کنید. در ادامه با این روش‌ها آشنا خواهید شد.

رمزگذاری کارت حافظه به وسیله Bitlocker

یکی از ساده‌ترین و آسان‌ترین راه‌ها برای محافظت از یک درایو  usb، رمز گذاشتن روی کل دستگاه است. به این ترتیب هر چیزی که در فلش مموری ذخیره می‌شود، تحت محافظت بوده حتی اگر فایل جدیدی به فلش مموری اضافه کنید، نیز در امنیت خواهد بود. برای رمز گذاشتن روی فلش مموری ابزارهای ثالثی در نظر گرفته می‌شود که امکانات خاصی را در اختیار کاربران حرفه‌ای قرار می‌دهند. ابزار بیت لاکر یک ابزار عالی برای رمزگذاری روی فلش میاست. این ابزار روی تمام درایوها کار کرده و استفاده از آن کاملاً رایگان و ساده خواهد بود.

رمزگذاری روی فلش مموری در ویندوز به وسیله   Veracrypt

دیگر روشی که می‌توانید پیش بگیرید، استفاده از Veracrypt است و می‌توانید آن را روش جایگزینی برای Bitlocker بدانید. زیرا انعطاف بیشتری در انکریپت کردن فلش دارد.

  • برنامه Veracrypt را دانلود کنید.
  •  فلش مموری را خالی کنید و به کامپیوتر وصل نموده، سپس Veracrypt را باز کنید و روی گزینه Create volume بزنید.
  •  گزینه Encrypt a non-system partition or drive را انتخاب کنید.
  •  گزینه Standard Veracrypt volume را برگزینید.
  •  در کنار کادر خالی، روی Select device بزنید و فلش خود را انتخاب کنید.
  • اگر فلش خالی است، روی گزینه Create encrypt volume and format it  بزنید.
  • در صفحه بعد، می‌توانید الگوریتم انکریپت را انتخاب کنید. اگر نمی‌دانید کدام را انتخاب کنید، بهتر است روی AES و SHA-512  بزنید.
  •  در بخش Volume size روی Next بزنید.
  • پسورد را انتخاب کنید. بهتر است برای قفل کردن فلش مموری، از یک پسورد قوی استفاده کنید.
  • در تب  Volume format، صبر کنید تا گزینه سبز شود و بعد از آن روی Format بزنید.

قفل کردن فلش مموری در mac

مک هم مثل ویندوز از نرم افزاری درونی به جهت رمزگذاری فلش مموری برخوردار است که کار با آن اصلا سخت نیست و کافی است مراحل زیر را طی کنید.

  • از فایل‌های خود در فضایی دیگر بکاپ بگیرید و فلش را به کامپیوتر خود وصل کنید.
  •  روی Finder بزنید و Disk utility را پیدا کنید.
  • از لیستی که در سمت چپ می‌بینید، دیوایس خود را انتخاب کنید.
  • یک اسم انتخاب کرده و به تب Erase بروید. روی Mac OS extended بزنید. در آن‌جا می‌توانید برای فلش خود یک اسم انتخاب کنید.
  • پسورد را بسازید. یک پنجره باز خواهد شد که از شما می‌خواهد پسورد خود را وارد کنید. بهتر است یک گزینه قوی انتخاب نمایید.
  •  فلش خود را انکریپت کنید. پروسه انکریپت کردن با کلیک کردن شما روی گزینه Choose آغاز می‌شود.

رمزگذاری روی فلش مموری از طریق نرم افزار Rohos Mini Drive

یکی دیگر از نرم افزارهای پسورد گذاشتن روی فلش مموری، Rohos Mini Drive  می‌باشد، این نرم افزار می‌تواند یک پارتیشن مخفی، رمز گذاشته شده و محافظت شده با رمز عبور تا 8 گیگابایت در درایو فلش USB  شما ایجاد کند. این رمزگذاری بر پایه استاندارد AES 256 Bit انجام می‌شود و هیچ نگرانی از بابت هک شدن اطلاعات وجود ندارد. این نرم افزار نیز با تمامی فرمت های رایج درایو ها سازگار خواهد بود. علاوه بر فلش مموری می‌توانید تمامی درایوها و هاردهای اکسترنال خود را نیز قفل کنید.

رمزگذاری روی فلش مموری توسط نرم‌افزارهای رایگان

نرم‌افزارهای رایگان فراوانی وجود دارند که به کمک آنها می‌توانید فلش مموری خود را قفل کنید. تفاوت آنها در پلتفرم، کاربرد و الگوریتم می‌باشد که در ادامه با انواع نرم‌افزارها آشنا می‌شویم.

نرم افزار رایگان VeraCrypt

یکی از ابزارهای رایگان برای رمزگذاری فلش مموری VeraCrypt است. این برنامه براساس نرم‌افزار قدیمی‌تری به نام TrueCrypt ساخته شده و می‌تواند در سیستم عامل‌های ویندوز، مک و لینوکس استفاده شود. این نرم‌افزار می‌تواند با استفاده از رمزگذاری‌های  AES، TwoFish  و Serpent  درایوهای رمزگذاری شده را در داخل دیگر درایوها پنهان کند.

نرم افزار  AxCrypt

نرم‌افزار رمزگذاری AxCrypt برای نسخه‌های مک و موبایل، پولی است، ولی برای ویندوز ابزاری رایگان و اُپِن سورس است. با این برنامه می‌توانید بر روی یک فایل یا یک فولدر رمز بگذارید. AxCrypt  می‌تواند رمزگذاری را به صورت زمان‌دار انجام دهد. این ویژگی باعث می‌شود بتوانید رمزگذاری را زمان‌بندی کنید و فایل‌ها و فولدرهای خاصی را پس از گذشت مدت زمانی مشخص براساس نیازهای خود به صورت خودکار رمزگشایی کنید.

نرم افزار رایگان DiskCryptor برای ویندوز

یکی دیگر از برنامه‌های رایگان و متن‌باز DiskCryptor است که رمزگذاری درایو و فلش مموری در ویندوز را انجام می‌دهد .DiskCryptor  از پیکربندی‌های پیچیده‌ی سیستمی پشتیبانی می‌کند و به شما امکان انتخاب از بین الگوریتم‌های AES-256، Serpent و Twofish را می‌دهد.

نرم افزار رایگان 7Zip برای رمزگذاری روی فلش مموری

نرم افزار 7-Zip  ابزاری رایگان برای فشرده‌سازی فایل در ویندوز، مکینتاش و لینوکس است. این نرم‌افزار رمزگذاری از الگوریتم  256 bit AES پشتیبانی می‌کند. استفاده از این برنامه بسیار آسان است؛ چرا که می‌توانید تنها با یک کلیک و اختصاص یک پسورد، چندین فایل را رمزگذاری کنید.