آشنایی با انواع تجهیزات و لوازم صوتی

یکی از لذت بخش ترین تفریح های افراد به ویژه جوانان، شنیدن موسیقی و لذت بردن از آهنگ ها یا تولیدات صوتی مختلف است. اما شنیدن آهنگ ها زمانی لذت بخش تر می شود که به خرید لوازم صوتی مناسب و با کیفیت اقدام کرده باشید. لوازم صوتی انواع مختلفی دارند که شما بسته به اهداف خود و فعالیت مورد نظرتان می توانید نوع مناسبی را انتخاب کنید. برخی از این لوازم صوتی در فروشگاه های لوازم صوتی و تصویری فروخته می شوند و برای خرید برخی دیگر مانند خرید انواع اسپیکر با گارنتی معتبر و یا خرید هدفون و ایرپاد با گارانتی متین به فروشگاه های لوازم دیجیتالی هم می توان مراجعه کرد. در این پست قصد داریم تا در مورد انواع مختلف لوازم صوتی و کاربردهای آنها بیشتر صحبت کنیم.

آشنایی با انواع تجهیزات صوتی

هرگاه شما قصد خرید لوازم صوتی را داشته باشید با انواع آن مواجه می‌شوید که هر کدام کارایی مخصوص به خود را دارند. بنابراین در ادامه به صورت مختصر شما را با انواع تجهیزات صوتی آشنا خواهیم کرد.

میکروفون

میکروفون یک حسگر است که صدا را به جریان الکتریسیته تبدیل می‌نماید. اولین میکروفون در سال 1876 توسط امیل برلاینر اختراع گردید. میکروفون‌ها خود انواع مختلفی دارند که به میکروفون بی‌سیم، باسیم، میکروفون هد، میکروفون رومیزی و غیره‌ دسته‌بندی می‌شوند. به طور مثال، میکروفون بی‌سیم برای ضبط صدا نیازی به کابل ندارد و با استفاده از امواج، کار خود را به‌خوبی انجام می‌دهد، اما میکروفون باسیم برای تبدیل صدا نیاز به کابل دارد. میکروفون‌های یقه‌ای برای مصاحبه مناسب هستند و به یقه لباس متصل می‌گردند. میکروفون‌ها را از نظر ساختاری نیز می‌توان به میکروفون دینامیک و یا خازن تقسیم‌بندی کرد.

ووفر، ساب ووفر و میدووفر

ووفرها نوع خاصی از اسپیکرها محسوب می‌شوند که از آن‌ها برای تولید صدای مشخص در فرکانس مشخصی استفاده می‌گردد. ووفر از کلمه انگلیسی Woof (صدای سگ) گرفته می‌شود که به سه دسته ووفر، میدووفر و ساب ووفر تقسیم می‌گردد. ساب‌ها برای پخش صداهای Bass و بم استفاده می‌شوند. البته استفاده از آن‌ها چندان ضرورتی ندارد، اما برای ارائه صدای زیباتر لازم هستند. از ساب‌ها بیشتر در خودروها استفاده می‌شود و به‌عنوان یک سیستم صوتی حرفه‌ای می‌توان از آن‌ها یاد کرد. ساب‌ها اندازه‌بزرگی دارند و برای اینکه به اجزای آن‌ها آسیب وارد نشود، در جعبه‌هایی به نام ساب باکس قرار می‌گیرند. ساب ووفر فرکانس‌های خیلی پایین نظیر 20 تا 200 هرتز و ووفر فرکانس‌های 40 تا 500 هرتز را پشتیبانی می‌کند. در واقع صدای دوپس دوپس به وسیله همین ساب ووفرها تولید می‌گردد??

آمپلی‌فایر

برای بهبود کیفیت صدای پخش یا همان صدای خروجی، از دستگاه آمپلی‌فایر بهره برده می‌شود. آمپلی‌فایرها در واقع یک تقویت‌کننده صدا به‌حساب می‌آیند که نویز و قطع‌ و وصلی صدا را می‌گیرند و قدرت آن را تا 50 وات افزایش می‌دهند. فروشگاه‌ها، خودروها، بانک‌ها و مراکزی همانند مساجد و پارک‌ها از آمپلی‌فایرها استفاده می‌کنند.

ساندبار از انواع تجهزات صوتی

دستگاه کوچکی که معمولاً در پایین و جلوی تلویزیون قرار می‌گیرد و فضای کمی را اشغال می‌کند، ساندبار نام دارد. این دستگاه معمولاً جایگزین خوبی برای سینمای خانگی بوده و به تقویت صدای خروجی تلویزیون می‌پردازد. از ویژگی‌های این وسیله صوتی، قابلیت اتصال بی‌سیم برای پخش موسیقی و البته کنترل صدا و تنظیمات آن می‌باشد. بنابراین هنگام خرید لوازم صوتی به کاربرد آن‌ها توجه کنید و مطابق نیازتان وسیله مورد نظر را انتخاب کنید.

توییتر یا تیوتر

می‌توان گفت وظیفه اصلی تیوترها پخش صداهای ریز است. اگر دوست دارید هنگامی که در ماشین نشسته‌اید و به موزیک گوش می‌دهید حتی از شنیدن صدای ریز لذت ببرید و آن‌ها را به‌درستی بشنوید، بهتر است توییتر را انتخاب کنید. تیوتر در این مورد بسیار با کیفیت و عالی عمل کرده و برعکس ساب می‌باشد.

اسپیکر یا باند

یکی دیگر از مهم‌ترین بخش‌ها یا انواع سیستم‌‌های صوتی، اسپیکرها هستند. مدل‌های مختلف اسپیکر نقش مهمی در پخش صدای باکیفیت دارند. جالب است بدانید که استفاده از باند از جنبه زیبایی حائز اهمیت است و همین مورد کافی است تا شاهد انواع باندهای حرفه‌ای، باکیفیت و البته گران‌قیمت در طرح و شکل‌های زیبا باشیم. اسپیکرها دقیقاً برعکس میکروفون‌ها عمل می‌کنند. آن‌ها انرژی الکتریکی را به صوتی تبدیل می‌نمایند. نخستین بلندگوی الکتریکی برای اولین‌بار توسط یوهان فیلیپ رایس اختراع شد. اسپیکرها در انواع قابل‌حمل، کوچک، بزرگ، اسپیکر خودرو، اسپیکر کامپیوتری، اسپیکر بلوتوثی و سقفی تقسیم‌بندی می‌شوند.