راهنمای انتخاب و خرید پاوربانک مناسب
در پست گذشته با انواع پاوربانک آشنا شدیم و دانستیم که این وسیله از هر نوعی که باشد یکی از کاربردی ترین انواع لوازم جانبی موبایل است و تقریبا هر شخصی به خرید پاوربانک با گارانتی متین نیاز دارد. اما برای خرید این وسیله باید چه مواردی را در نظر داشته باشیم؟ آیا هر پاوربانکی برای گوشی یا لپ تاپ ما مناسب است؟ در این پست قصد داریم تا نکات مهمی را که باید برای خرید یک پاوربانک مناسب مورد توجه قرار دهید، بپردازیم.
راهنمای خرید پاور بانک مناسب
برای خرید پاوربانک باید بدانید که پس از انتخاب نوع پاوربانک مورد استفاده، باید به ظرفیت دستگاههای خود توجه کنید. به عنوان مثال اگر میخواهید یک گوشی 3000 میلیآمپر ساعتی را با این پاوربانک شارژ کنید و حداقل به مدت 2 روز باید گوشی را شارژ کنید، باید به سراغ پاوربانک 10000 میلی آمپر ساعتی بروید تا نیاز خود را برطرف کنید. در واقع هنگام خرید بهترین پاوربانک باید به ظرفیت آن که بر حسب میلیآمپر ساعت نمایش داده میشود توجه کرد.
البته باید بدانید که ظرفیت ذکر شده برای پاوربانکها ظرفیت اسمی آن است و در واقع ظرفیت واقعی که پاوربانک به شما میدهد کمتر از آن چیزی است که استفاده میکنید. برخی از شرکتهای پاوربانک ادعا میکنند که پاوربانکهای آنها 90 درصد ظرفیت واقعی دارد و این 10 درصد اتلاف انرژی در اثر گرما و … است. اما در واقع، میبینیم که ظرفیت واقعی کمتر از این مقدار است. دلیل اصلی این اختلاف بین ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی این است که ظرفیت باتری در پاوربانک 3?5 ولت اندازهگیری میشود.
در هر صورت هنگام خرید پاوربانک ابتدا ظرفیت باتری دستگاه خود را بیابید، سپس نیاز خود را بسنجید. در مرحله بعد، توجه داشته باشید که عملاً به 70 درصد ظرفیت پاوربانک دسترسی خواهید داشت. بنابراین، بهتر است بیشتر از آنچه نیاز دارید انتخاب کنید تا مطمئن شوید که در مواقع اضطراری هیچ وقت شارژتان تمام نمیشود. همچنین فراموش نکنید که برای شارژ لپتاپ باید به سراغ ظرفیتهای بالای پاوربانکها بروید، زیرا پاوربانک 10000 میلیآمپری اصلاً جوابگوی نیاز شما نیست. پیشنهاد ما انتخاب مدلی از برند سیلیکون پاور از نمایندگی سیلیکون اصفهاناست که علاوه بر ظرفیت بالا، گارانتی شرکت میتن را نیز برایتان به همراه خواهد داشت.
نکات مهم در انتخاب پاور بانک مناسب
در اینجا به موارد بسیار مهمی که در حین خرید پاوربانک باید به آن دقت کنید اشاره شده است:
بررسی پارامترها
برای انتخاب پاوربانک مناسب باید به یک سری پارامترهای مرتبط با دستگاه توجه داشته باشید که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
1. ولتاژ و جریان شارژ:ولتاژ شارژ به طور کلی نیاز به 5 ولت دارد که میتواند به عنوان آداپتور تلفن همراه استفاده شود.
2. ظرفیت سلول:به طور کلی ظرفیت سلول متناسب با حجم است. هر چه حجم آن بیشتر باشد ظرفیت آن بیشتر میشود. سعی کنید محصولاتی با ظرفیت بیشتر در حجم یکسان انتخاب کنید.
3. ولتاژ خروجی و جریان خروجی:ولتاژ خروجی باید 5 ولت باشد و جریان تخلیه باید تا حد امکان زیاد باشد و سریعتر شارژ شود. در واقع باید به تولید گرما و ویژگیهای محصولات دیجیتال توجه شود.
4. پارامترهای حفاظتی:باید اقدامات حفاظتی مانند اضافه ولتاژ، اضافه جریان و کمبود ولتاژ داشته باشد.
این پارامترها تعیینکننده سرعت شارژ، زمان شارژ و ایمنی پاوربانک هستند که باید بررسی شوند.
عملکرد دستگاه
اعتقاد بر این است که در انتخاب پاوربانک مناسب ، عملکردهای خوب و طراحی کاربرپسند چیزی است که ما به آن نیاز داریم. ما فکر میکنیم که علاوه بر برخی عملکردهای اساسی، پاور موبایل باید به عملکردهای زیر نیز مجهز باشد:
1. عملکرد شناسایی خودکار:چه موبایل در حالت شارژ باشد یا در حالت آماده به کار، میتوان آن را با اتصال مستقیم به پاوربانک قابل حمل به طور خودکار شارژ کرد و عملیات خسته کننده را کاهش داد.
2. نشانگر قدرت باتری: این عامل میتواند میزان شارژ فعلی موبایل و نیاز به شارژ شدن آن را به ما بگوید. این مورد در استفاده روزانه اهمیت بیشتری دارد.
3. قابلیت اجرا: توصیه میشود محصولی را انتخاب کنید که بتواند انواع محصولات دیجیتال مانند آیفون، آیپد و بهطور کلی، چند برند را شارژ کند و تطبیق پذیری نسبتاً قوی داشته باشد.
تعداد پورتها به انتخاب شما بستگی دارد
موضوع دیگری که در هنگام انتخاب پاور بانک مناسب باید به آن توجه کرد، تعداد دستگاههایی است که قصد دارید همزمان شارژ کنید. علاوه بر این، در صورت کمبود سوکت، میتوانید این مشکل را با پاوربانک حل کنید. پاوربانکهای موجود در بازار بین 1 تا 3 پورت دارند و این بستگی به نیاز شما دارد که چند پورت را انتخاب کنید. از طرفی، برخی از پاوربانکها از پورت لایتنینگ استفاده میکنند. این پورت که مخصوص دستگاههای اپل است، یکی از مزیتها و نقاط قوت این دسته از پاوربانکها یه حساب میآید؛ اما در نظر داشته باشید که وجود پورت لایتنینگ باعث افزایش قیمت پاوربانک میشود.
حجم و ظرفیت از مهمترین نکات برای انتخاب پاور بانک مناسب
اولین توصیه و نکتهای که در خرید پاور بانک باید به آن توجه شود، آن است که ظرفیت پاور بانک در حدی باشد که بتواند نیاز شما را برای تامین شارژ، برطرف کند. به عنوان مثال، یک پاور بانک 5000 میلی آمپر میتواند 4 بار گوشی شما را شارژ کند. اگر قصد دارید تعداد و دفعات بیشتری گوشی خود را شارژ کنید، حتماً پاور بانکهایی با ظرفیت بالاتر خریداری نمایید. پیشنهاد ما به شما خرید پاوربانک کینگ استار با گارانتی متیناست.
اندازه و وزن پاور بانک
اندازه و وزن کلی با ظرفیت میلی آمپر بر ساعت پاور بانک افزایش پیدا میکند. درحالیکه یک مدل 20 هزار میلی آمپری ممکن است گزینه مفید به نظر برسد، اما برای جیب و کیف پول شما خیلی بزرگ و سنگین است. اگر به دنبال یک شارژر یا همان پاور بانک گوشی درجه یک هستید که بتوانید آن را در مهمانی شبانه، پیک نیکها و مدلهای جیبی مورد استفاده قرار دهید، پاور بانکهایی با ظرفیت 6000 تا 10 هزار میلی آمپر مناسب هستند.
ظاهر و طراحی بدنه
از دیگر مواردی که در انتخاب پاور بانک مناسب به خریداران کمک میکند، طراحی ظاهری و جنس بدنه است. اکثر پاور بانکها طراحی نسبتا ثابت و شبیه به هم دارند که به شکل مستطیل ساخته میشوند؛ اما بعضی از پاور بانکها مربعی شکل، ظریف و با وزن کم هستند. جنس اکثر آنها از پلاستیک مقاوم ساخته شده که کیفیت قابل قبولی ارائه میدهد. اگر اهل کوهنوردی و یا طبیعت گردی هستید، بهتر است پاور بانکهایی را انتخاب کنید که بدنه مقاوم در برابر ضربه و آب داشته باشند.
نوع باتری به کار رفته
باتریهای به کار رفته در پاور بانک هم در تعیین و انتخاب آنها نقش مهمی دارند. پاور بانکها هم مثل باقی دستگاههای الکترونیکی از دو نوع باتری لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری استفاده میکنند. باتریهای لیتیوم یونی، قیمت مناسبتر و در عین حال، طول عمر بسیار بالاتری دارند، اما باتریهای لیتیوم پلیمری، امنیت بالاتری در مقابل نشت و یا باد کردن پاوربانکخواهند داشت. شاید تفاوت آنچنانی بین این دو باتری احساس نگردد، اما باتریهای لیتیوم پلیمری در پاور بانکها کاربرد فراوانی دارند.
برند و گارانتی معتبر از نکات مهم در خرید پاور بانک مناسب
یکی دیگر از موارد خرید پاور بانکها توجه به برندهای اصل و اورجینال آنهاست. برندهای متنوع و فراوانی به تولید پاوربانک، دست زدهاند. ولی برندهایی نظیر انرجایزر، کینگ استار، سیبراتون، سیلیکون پاور، ریمکس و مک دودو، پاور بانکهای با کیفیتی را روانه بازار میکنند. اغلب پاوربانکهای موجود در بازار از گارانتی و یا خدمات پس از فروش معتبری برخوردار نیستند. در حالی که برندهای گفته شده از مجموعه سارگوتاپ با خدمات پس از فروش داده پرداز متین عرضه میگردند. این گارانتی و یا خدمات پس از فروش کمک کرده تا افراد بتوانند در صورت خرابی و یا عیب، به راحتی محصول خود را مرجوع و یا تعمیر کنند.